A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

35-ий ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ КВІТЕНЬ

Дата: 26.04.2021 13:03
Кількість переглядів: 2287

 

 

35-ий ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ КВІТЕНЬ

       Ось уже 35 років слово Чорнобиль асоціюється зі смертю, скаліченими долями, з табличками біля криниць та обабіч доріг… Чорнобиль… Сьогодні ми чуємо, читаємо, переглядаємо лише факти. Сухі цифри. Але скільки за ними внутрішньої напруги!

      У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о першій годині 23 хв. 40 сек., коли всі спали безтурботним сном, над 4-м реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я.

        Серед величезної кількості героїв-ліквідаторів були і наші 22 жителі нашої громади із Сутисок та Шершнів, з яких 7 уже відійшли у вічність..

     26 квітня 2021 року  слова вдячності ліквідаторам аварії на ЧАЕС та вдовам померлих ліквідаторів від себе особисто та від імені селищної ради, установ та закладів громади, усіх мешканців громади висловив селищний голова Дідух Л.Б.

         Під час зібрання з приводу 35 роковин Чорнобильської катастрофи вшанували хвилиною мовчання загиблих та померлих, висловили підтримку й співчуття вдовам.

        Спільнота ліквідаторів висловила  пропозицію про встановлення у громаді  пам’ятного знаку, який стане нагадуванням для нащадків про невідворотні наслідки Чорнобильської катастрофи.

        Також з  20 по 26 квітня 2021 року,  з  метою вшанування подвигу ліквідаторів Чорнобильської трагедії, здійснення просвітницької роботи серед молоді, екологічної освіти, формування загальнолюдських цінностей та свідомої громадянської позиції,  відбулись заходи у закладах освіти й культури. Це бесіди й виховні години з учнями, виставки у бібліотеках, відеоекскурсія біля тематичного стенду Сутисківського історичного  музею «Слава», запропоновано і проведено ряд онлайн-заходів ЦКД «Райдуга».

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь