A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

5 грудня - Міжнародний день волонтерів

Дата: 03.12.2021 15:05
Кількість переглядів: 1345

Свято було засновано в 1985 році з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Волонтери з усього світу в цей день ділилися своїми цілями, цінностями, розповідали про роботу добровольців.

1859 рік вважається роком виникнення волонтерського руху в світі.

В Україні волонтерський рух бере початок з 90-х років. Уряд офіційно визнав його лише 10 грудня 2003 року.

Волонтер — це покликання, спосіб життя. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України і збереження її державності, не чекаючи за це винагороди. Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці. Волонтери — багатство народів. Воно ґрунтується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час волонтери присвячують суспільних справ, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо. Також цей день можна вважати святом людей, які допомагають персоналу дитячих будинків, будинків престарілих, лікарень швидкої допомоги і т. д. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій.

Згідно зі статистичними даними, оприлюдненими Організацією Об’єднаних Націй, в усьому світі налічується близько 140 мільйонів волонтерів.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке виросло в потужний громадянський рух.  Війна на сході України, тисячі поранених, мільйони біженців, відсутність налагодженої інфраструктури в армії – все це лягло на плечі українських волонтерів. Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що лише могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

З метою підтримки військовослужбовців, які беруть участь в операції Об’єднаних сил зі стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях,  та у зв’язку з наближенням різдвяних і новорічних свят цими днями в Сутисківській територіальній громаді організована гуманітарна акція зі збору продуктів харчування. Спільними зусиллями підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців та небайдужих жителів нашої громади проводиться збір яблук, цукерок, печива та інших кондитерських виробів, мінеральної та солодкої води для подальшої відправки продуктів в зону проведення операції Об’єднаних сил.

Шановні волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти, за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь