A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

До відома внутрішньо переміщених осіб

Дата: 31.03.2022 22:49
Кількість переглядів: 635

 Фото без опису

Для осіб, які після введення Указом Президента України воєнного стану (24 лютого 2022 року) перемістилися з територій, на яких ведуться бойові дії (тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, м. Київ та Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області), урядом розширено можливості для отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та постановки на облік з отриманням відповідної довідки.

Зокрема, надані додаткові канали для звернення за довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Якщо раніше це було лише управління праці та соціального захисту населення Вінницької РДА, то тепер таку довідку можна отримати в відділі соціального захисту та охорони здоров’я Сутисківської селищної ради. Також невдовзі таку заяву можна буде подати і через «Портал Дія».

          Відповідно до Порядку виплати допомоги на проживання (постанова Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332), всі внутрішньо переміщені особи, які звернуться за отриманням допомоги до 14 квітня 2022 року включно, отримають її за березень поточного року в повному обсязі.

          Допомога надається щомісячно (з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування) на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень;
  • для інших осіб - 2000 гривень.

          Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь