A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

ДО ВІДОМА ВЛАСНИКІВ ЖИЛИХ ПРИМІЩЕНЬ, ЯКІ БЕЗОПЛАТНО РОЗМІЩУЮТЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 31.03.2022 22:53
Кількість переглядів: 833

Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду, і безоплатно розміщували в цих приміщеннях переселенців, які після введення воєнного стану перемістилися з Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Київ, і не є отримувачами щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Власники жилих приміщень вносять відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Сутисківській селищній ТГ, до веб-ресурсу “Прихисток” та інформують про це виконавчий комітет селищної ради. На підставі зазначених відомостей виконавчий комітет селищної ради формує реєстр жилих приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб, у Сутисківській селищній територіальній громаді.

Відповідно до постанови КМУ №333 від 19 березня 2022 року, власникам приміщень, що прийняли безоплатно в своїх оселях ВПО необхідно здійснити наступні кроки:

- Не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО прийти в відділ соціального захисту та охорони здоров’я Сутисківської селищної ради та написати заяву у якій зазначити прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та до якої додаються копії документів (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи), що посвідчують їх особу та надати довідку про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до Сутисківської селищної ради заяву (Додаток 1 до Постанови КМУ №333). Дана заява розглядається протягом 5 робочих днів та в цей період уповноважені особи Сутисківської селищної ради проводять перевірку (верифікацію) наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу.

За результатами перевірки уповноважені особи Сутисківської селищної ради визначають обсяг компенсації витрат власника жилого приміщення, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб, та подає заяву до Вінницької обласної військової адміністрації до 10-го числа місяця, що настає за звітним.

Вінницька обласна військова адміністрація протягом двох робочих днів після отримання заяви надсилає узагальнену інформацію до Міністерства розвитку громад та територій України.

Міністерство розвитку громад та територій України узагальнює подану інформацію обласними військовими адміністраціями та готує проект рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету.

Виплата компенсації здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи, з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь