Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

Пожежна безпека під час жнивної кампанії

Дата: 25.05.2022 15:30
Кількість переглядів: 666

З настанням спекотної погоди різко зростає ймовірність виникнення пожеж, основними причинами яких є необережне поводження з вогнем, паління та порушення правил пожежної безпеки. Так, з метою недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання та переробки нового врожаю 2022 року, звертаю Вашу увагу на основні вимоги Правил пожежної безпеки під час початку жнивної компанії, а саме :

  • усі працівники по­винні пройти протипожежний інструктажі за програмою пожежно-технічного мінімуму.
  • територія та приміщення необхідно забезпечити розрахунковою кількістю первинних засобів пожежогасіння.
  • необхідно здійснити планово-попереджувальний ремонт електрогосподарство підприємства у тому числі замір опору ізоляції та заземлюючого пристрою.
  • існуючі протипожежні формуванні (ДПО) мають бути забезпечені відповідним протипожежним обладнанням та систематично проходити тренування.    
  • в'їзд машин і техніки на територію підприємства допускається тільки з дозволу керівників цехів із зазначенням мож­ли­вих стоянок та маршрутів їх пересування з дотриманням заходів безпеки і за наяв­ності іскрогасників.
  • приміщення вогняних топок зерносушарок повинні відділятися від інших суміжних приміщень глухими стінами і перекриттями (покриттями) з границею вогнестійкості відповідно не менше 120 і 60 хв., та мати безпосередній вихід назовні. 
  • у зовнішні стінах виробничих приміщень робочих будівель елеваторів, зерноочисних відділень млинів, надсилосних і підсилосних поверхів силосних корпусів мають бути легкоскидні конструкції (вікна, двері, тощо) площа яких визначається розрахунком, але не менше 0,03 м2 на 1 м3 вибухонебезпечного приміщення.
  • у виробничих будівлях заповнення прорізів дверей, воріт і вікон необхідно виконувати з ущільнювальними прокладками в притулах.
  • виробничі будівлі з'єднані з зерноскладами через транспортерні галереї, необхідно відокремити від зерноскладів протипожежними перегородками, а прорізи для пропуску конвеєрів повинні бути захищені автоматичними протипожежними клапанами або щитами.
  • для подачі інертних газів у верхню і нижню частини силосів з метою пожежогасіння необхідно обладнувати їх стаціонарними пристроями з виводом з'єднувальних пат­рубків у підсилосні і надсилосні поверхи.
  • для аварійного вивантаження продукту із силосів і подачі вогнегасних речовин конуси силосів необхідно обладнувати люками із засувками і вікнами діаметром не менше 100 мм.
  • у будівлях складів, де використовуються електронавантажувачі, стіни та перегородки зарядних станцій для зарядки тягових і стартерних акумуляторних батарей повинні  бути протипожежними  та мати окремий вихід. При цьому число одночасно установлених батарей для зарядки повинно бути не більше п'яти.
  • протипожежне водопостачання у тому числі і внутрішній водопровід підприємств слід утримувати постійно справним. 
  • максимальний термін відновлення недоторканого протипожежного і аварійного запасу води в резервуарах чи водоймах має бути не більше 72 год.
  • насосні станції протипожежних і об'єднаних протипожежно-виробничо-господарських во­допроводів мають відноситись за ступенем забезпеченості подачі води до І категорії.
  • для пожежогасіння робочих будівель елеваторів слід установлювати сухотруб діаметром 85 мм із з'єднувальними головками діаметром 66 мм.
  • будівлі та приміщення мають бути обладнані системами протипожежного захисту а існую підтримуватись у справному стані. 

 

Неухильне виконання та дотримання вимог правил пожежної безпеки  попередить виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення зернозбиральної компанії 2022 року.

 

Начальник Вінницького районного управління 

ГУ ДСНС України у Вінницькій області

полковник служби цивільного захисту                                                Андрій МІСЮРА 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь