A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

Напередодні Великодніх свят Держпродспоживслужба нагадує основні правила профілактики харчових отруєнь!

Дата: 13.04.2023 14:37
Кількість переглядів: 89

Фото без описуНезабаром свято Воскресіння Господнього, в кожній церкві громади освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаси, сир та масло. Крім того, в кожному домі готуватимуть інші святкові страви до великоднього столу, а ще – гостинці на передову для наших воїнів-захисників та для внутрішньо переміщених осіб.

Щоб уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій рекомендуємо дотримуватись основних простих правил.

 

При закупівлі харчових продуктів:

– купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти) в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку, оминайте місця стихійної торгівлі;

– не купуйте продукти сумнівної якості;

– купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;

– при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упакування;

– не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.

При зберіганні харчових продуктів:

– дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені на етикетці (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;

– належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);

– забезпечуйте відповідні температурні режими зберігання для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

Готуючи страви, пам’ятайте:

– перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;

– для приготування страв використовуйте лише питну воду;

– придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;

– свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

– використовуйте окремий розподільний інвентар (дошки, лотки, ножі, щипці, ложки і т.д.) для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;

– продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.

 

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря.

 

Бажаємо перемоги і миру, спокою і добра, віри у світле майбутнє!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь