Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

Відбулося засідання Міжвідомчої ради

Дата: 16.11.2023 11:37
Кількість переглядів: 396

Фото без описуФото без описуУ Сутисківській селищній раді з метою обговорення та затвердження плану заходів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сімї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Цей захід впродовж останніх років став традиційним і проводиться у період з 25 листопада до 10 грудня по всій країні. Власне, у засіданні взяли участь суб’єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. А саме:

Руслан ОЛІЙНИК – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Лариса ДЖИГУН – начальник ССДС Сутисківської селищної ради;

Анастасія САВИЦЬКА – головний спеціаліст, бухгалтер ССДС Сутисківської селищної ради;

Оксана МУСІЙЧУК – директор ЦНСП Сутисківської селищної ради;

Раїса ТОВКАНЬ – начальник ВСЗОЗ Сутисківської селищної ради;

Олексій ГОВОРОВ – поліцейський офіцер Сутисківської ТГ, капітан поліції;

Андрій ШАПОВАЛЮК – старший інспектор СЮП Вінницького РУП, майор поліції;

Катерина ЛОЗІНСЬКА – начальник ВОКМСТ Сутисківської селищної ради;

Ігор КРАЄВСЬКИЙ – завідувач сектору оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами.

На засіданні Міжвідомчої  ради присутні ознайомилися із заходами передбаченими проектом «Плану заходів з організації та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів  проти  насильства»   на території Сутисківської  селищної ради у 2023 році».

         Було зазначено, що з початку війни є великий ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Особливо, з огляду на те, що частина українців виїхала до Європи, частина переміщена всередині держави і частина людей примусово вивезені на територію рф та Білорусі. Серед  них, ймовірно є особи, які  постраждали  від торгівлі людьми та насильства, або ті, що можуть  потрапити  в такі ситуації. Зважаючи на це, необхідно посилити  заходи безпеки із недопущення  потрапляння  осіб  у ситуацію  торгівлі людьми із застосуванням при цьому  всіх можливих методів інформування мешканців нашої територіальної громади, а також максимально, в межах повноважень, приймати всі необхідні заходи для запобігання випадків домашнього насильства на території Сутисківської ТГ.

        Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» є одним з аспектів підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі.

        Варто пам`ятати, що домашнє насильство – це фізичне, психологічне, сексуальне та економічне приниження, залякування, утиски з метою здійснення постійного контролю однієї людини над іншою. Воно кваліфікується як протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати за будь-яких обставинах.

У результаті засідання його учасники дійшли єдиної думки, що найважливішу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. Тому ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства, без сумніву, має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних суб’єктів.

Вирішили затвердити та взяти за основу план заходів щодо організації та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на території Сутисківської селищної ради у 2023 році.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь