Сутисківська громада
Вінницька область, Вінницький район

Міжнародна благодійна організація Acted надала допомогу у ремонті ДБСТ у Сутисках

Дата: 24.05.2024 15:03
Кількість переглядів: 100

   Фото без опису  Сутисківська селищна рада звернулась з проханням про допомогу в реалізації проєкту з покращення умов проживання для внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО), які перебувають у нашій громаді, до Міжнародної благодійної організації Acted, яка розпочала свою діяльність на сході України у 2015 році, реагуючи на надзвичайні та довгострокові потреби вразливих та постраждалих від конфлікту груп населення. Після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року Acted швидко розширила свою діяльність в Україні, щоб надати невідкладну допомогу громадам, які постраждали від конфлікту, зокрема шляхом підтримки переселенців у західній та центральній Україні.

Acted має глобальний досвід у задоволенні основних потреб переміщених осіб у контексті розміщення та працювала в інших кризових ситуаціях, підтримуючи зусилля місцевої влади в забезпеченні захисту та наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам.

У нашому селищі проживає родина ВПО у житловому будинку, який належить Сутисківській територіальній громаді та є єдиним доступним варіантом для проживання ВПО. Наразі у будинку проживає 14 переселенців, серед яких 10 дітей, з них 3 дитини-сироти, 5 дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 власних дітей, матір, батько та 2 бабусі.

Завдяки підтримки Американського донора USAID BHA (бюро гуманітарної допомоги) організація Acted відізвалась на наше прохання та надала фінансову матеріальну допомогу (в обсязі 135 000, 00 грн).

В дитячому будинку сімейного типу проведено ремонтні роботи та усунуто такі проблеми як:  пліснява та грибок на стінах, а також конденсат, який утворювався на стелі. 

Зокрема, для поліпшення умов проживання багатодітної сім’ї, проведено ремонтні роботи у чотирьох дитячих кімнатах, санітарному вузлі, коридорі, облаштувано витяжну механічну вентиляцію із санітарних вузлів та установлено фільтр зворотного осмосу для покращення якості питної води, із водопроводу.

 Допомога від Міжнародної благодійної організації Acted значно покращила умови проживання переселенців, що надалі буде сприяти їхньому здоров’ю та добробуту.

Дякуємо Acted за Ваше розуміння та підтримку!!!

#USAID  #BHA  #Acted

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь